Povijest kluba

amblem kluba

Karate klub ALFA osnovan je 26.10.1996. godine pri  Specijalnoj jedinici policije PUZ- a ALFA, a na inicijativu tadašnjeg  zapovjedništva te jedinice:  Zorana Cvrka – zapovjednika, Milijana Brkića – pomočnika zapovjednika, Dragutina Miklečića – instruktora za borilačke športove i  djelatnika te jedinice Damira Barića. Karate klub Alfa bio je prvi hrvatski policijski športski karate klub, regularno učlanjen u svoje strukovne športske saveze na nivou Grada Zagreba i Hrvatske  (ZKS i HKS).
Iste godine započinje i sa aktivnim natjecanjem svojih članova (tada isključivo djelatnika SJP ) i osvajanjem svojih prvih medalja sa regionalnog i državnog nivoa.

Naprijed imenovano tadašnje zapovjedištvo SJP predložilo je tad za glavnog trenera (a ujedno i tajnika) ovoga Kluba Franju Begonju – majstora karatea,  judoa  i ju-jitse, nosioca crnog pojasa 5. DAN .

Svih ovih godina postojanja i vrijednoga rada, niti jedna godina nije prošla bez osvojenih medalja i to kako sa različitih prvenstvenih natjecanja tako i sa brojnih turnira međunarodnog, državnog i  regionalnog nivoa.
U svojim redovima Klub je odgojio i reprezentativce koji su učestvovali i na svjetskim prvenstvima te brojne kandidate – članove šireg saziva za državnu reprezentaciju, što sve zajedno govori o vrlo visokom nivou stručnosti u trenerskom radu ovoga Kluba.

U svojim počecima Klub je bio zatvorenog tipa, tj. ograničen svojim članstvom samo na djelatnike SJP da bi se ubrzo potpuno otvorio slobodnim upisima prema građanstvu, što mu je donijelo i veliku brojnost i raznolikost kategorija kako muških tako i ženskih natjecatelja.

Klub je djelovao u dvije športske dvorane MUP-a RH (Kustošija i Svetošimunska) te u športskoj dvorani O.Š. u Gajnicama.

Do sada je športsku obuku u Klubu prošao veliki broj osoba oba spola i svih dobnih uzrasta, što govori o zaista velikoj uspješnosti i zainteresiranosti građana za rad ovoga Kluba. Velika brojnost i konstantnost pohađanja upravo najmlađeg uzrasta u Klubu, govori da naši treneri svojim stručnim radom i primjerenim pristupom znaju kako motivirati i raditi sa  svim pa i najosjetljivijim grupama naših polaznika. 
Našu posebnu grupu čine i polaznici nešto starije životne dobi, koji karate vježbaju izuzetno vrijedno i ozbiljno po rekreativnim programima .