Udruga veterana specijalne jedinice policije Alfa u suradnji s karate klubom ALFA u razdoblju od 19. - 26.08.2017.g. u auto kampu ''Šimuni'' na otoku Pagu provodi zajednički projekt pod nazivom ''ALFA SPORTSKI KAMP 2017''. Navedeni projekt sufinanciran je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja kojem je cilj da svoj djeci članova udruge i karate kluba, kao i djeci branitelja RH slabijeg imovinskog statusa omogući isprobavanje sportskih sadržaja, sadržaja vezanih uz more, a koje do sada nisu bili u mogućnosti isprobati. Između ostaloga zadaća samog kampa je i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Prije samog dolaska na odredište, sudionici su odali počast, zapalili svijeće i položili vijenac pripadnicima specijalne policije koji su poginuli na području Velebita, a kojima je u čast podignut spomenik ''VELEBITSKIM JUNACIMA'' u mjestu Rizvanuša kod Gospića.

                Na samom spomen obilježju sudionike kampa dočekao je gosp. Čosić, bivši zapovjednik specijalne policije Gospić, te ih upoznao da je spomenik podignut u čast pripadnicima specijalne policije MUP-a. Sačinjen je od 27 stiliziranih kapljica krvi (napravljenih od kamena s područja Velebita), od kojih je 26 za svakog poginulog policajca, a 27. kapljica simbolizira sve ranjene hrvatske branitelje, te su na samom spomeniku ispisana imena poginulih.

                U tijeku je provođenje sportskih aktivnosti prema predviđenom planu.

               

Posjeta stranici

804168
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
255
300
2834
459372
6273
7840
804168

Trenutni posjetitelji

Imamo 24 gostiju i nema članova online