KRATKA POVIJEST PRVOG HRVATSKOG POLICIJSKOG KARATE KLUBA ALFA


Karate klub ALFA osnovan je 26.10.1996. godine pri Specijalnoj jedinici policije PUZ- a ALFA, a na inicijativu tadašnjeg zapovjedništva te jedinice: Zorana Cvrka - zapovjednika, Milijana Brkića - pomočnika zapovjednika, Dragutina Miklečića - instruktora za borilačke športove i djelatnika te jedinice Damira Barića. Karate klub Alfa bio je prvi hrvatski policijski športski karate klub, regularno učlanjen u svoje strukovne športske saveze na nivou Grada Zagreba i Hrvatske (ZKS i HKS).
Iste godine započinje i sa aktivnim natjecanjem svojih članova (tada isključivo djelatnika SJP ) i osvajanjem svojih prvih medalja sa regionalnog i državnog nivoa.

Naprijed imenovano tadašnje zapovjedištvo SJP predložilo je tad za glavnog trenera (a ujedno i tajnika) ovoga Kluba Franju Begonju - majstora karatea, judoa i ju-jitse, nosioca crnog pojasa 5. DAN.
Svih ovih godina postojanja i vrijednoga rada, niti jedna godina nije prošla bez osvojenih medalja i to kako sa različitih prvenstvenih natjecanja tako i sa brojnih turnira međunarodnog, državnog i regionalnog nivoa.
U svojim redovima Klub je odgojio i reprezentativce koji su učestvovali i na svjetskim prvenstvima te brojne kandidate - članove šireg saziva za državnu reprezentaciju, što sve zajedno govori o vrlo visokom nivou stručnosti u trenerskom radu ovoga Kluba.

U svojim počecima Klub je bio zatvorenog tipa, tj. ograničen svojim članstvom samo na djelatnike SJP da bi se ubrzo potpuno otvorio slobodnim upisima prema građanstvu, što mu je donijelo i veliku brojnost i raznolikost kategorija kako muških tako i ženskih natjecatelja.
Klub je djelovao u dvije športske dvorane MUP-a RH (Kustošija i Svetošimunska) te u športskoj dvorani O.Š. u Gajnicama.
Do sada je športsku obuku u Klubu prošao veliki broj osoba oba spola i svih dobnih uzrasta, što govori o zaista velikoj uspješnosti i zainteresiranosti građana za rad ovoga Kluba. Velika brojnost i konstantnost pohađanja upravo najmlađeg uzrasta u Klubu, govori da naši treneri svojim stručnim radom i primjerenim pristupom znaju kako motivirati i raditi sa svim pa i najosjetljivijim grupama naših polaznika.
Našu posebnu grupu čine i polaznici nešto starije životne dobi, koji karate vježbaju izuzetno vrijedno i ozbiljno po rekreativnim programima .

 

 

Posjeta stranici

990998
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
122
350
999
646875
8185
15965
990998

Trenutni posjetitelji

Imamo 7 gostiju i nema članova online